Tijdens het EigenBaas Onderwijsprogramma ga je leren wat er bij komt kijken als je ondernemer wilt worden.

Alle aspecten van het ondernemerschap komen aan de orde. Denk aan: persoonlijke ondernemerskwaliteiten, uitwerken van je idee, concurrentieanalyse, marketingplan, financieel plan, inkoopproces en pitchen. Je maakt kennis met het ondernemerschap vooral door een bepaalde tijd met klasgenoten een ( fictieve) onderneming op te zetten.

Wil je weten wat we doen bij dit keuzevak? Bekijk dan ook: Kennismaken met ondernemen


In het Ondernemers Magazine staan artikelen en persoonlijke verhalen van verschillende ondernemers uit de Twenterand en omgeving. Interessante verhalen om te lezen!


Video

Het Klokhuis onderneemt: Bedrijf starten

Pascal wil baas worden van zijn eigen appelmoes business en komt erachter dat hij zijn bedrijf dan moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daar komt meer bij kijken dan hij denkt. Hij gaat ook langs bij een van de jongste ondernemers van Nederland. Lars is pas tien jaar, maar heeft nu al zijn eigen bedrijf. In een dramascène vragen bankovervallers zich af of ze zich ook moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.


Bekijk de volgende video over de 13- jarige ondernemer Jipke

 

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf, blijkt uit actuele cijfers van de Kamer van Koophandel. Bij de KvK Startersdag 4Kids leren jongeren om nog beter te ondernemen en om met geld om te gaan. Bij DJ Z-Bass en Jip’s ijs lopen de zaken al heel goed.