Je eigen mini ondernemingen 

Bij het keuzevak ondernemen ga je een eenvoudig ondernemingsplan ontwikkelen en uitvoeren. Je geeft een beschrijving van jezelf als ondernemer; je maakt een marketingplan en een financieel plan.
Bij het onderdeel :"jezelf als ondernemer beschrijven". ga je  persoonlijke gegevens ; persoonlijke motieven en  persoonlijke kwaliteiten noemen. Je legt  ook de keuze voor de ondernemingsvorm uit.


Bij het maken van het marketingplan beschrijf je het doel van de onderneming; de gaat de markt beoordelen, een marketingmix ontwerpen en toepassen en. inkoop- en verkoopbeleid toepassen.
Bij het  financieel plan moet je een  een investeringsplan,  een financieringsplan; een exploitatiebegroting en een liquiditeitsbegroting maken.
Uiteindelijk ga je het ondernemingsplan uitvoeren en de uitvoering nabespreken.In het Ondernemers Magazine staan artikelen en persoonlijke verhalen van verschillende ondernemers uit de Twenterand en omgeving. Interessante verhalen om te lezen!


Video

Het Klokhuis onderneemt: Bedrijf starten

Pascal wil baas worden van zijn eigen appelmoes business en komt erachter dat hij zijn bedrijf dan moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daar komt meer bij kijken dan hij denkt. Hij gaat ook langs bij een van de jongste ondernemers van Nederland. Lars is pas tien jaar, maar heeft nu al zijn eigen bedrijf. In een dramascène vragen bankovervallers zich af of ze zich ook moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.


Bekijk de volgende video over de 13- jarige ondernemer Jipke

 

Steeds meer jongeren starten een eigen bedrijf, blijkt uit actuele cijfers van de Kamer van Koophandel. Bij de KvK Startersdag 4Kids leren jongeren om nog beter te ondernemen en om met geld om te gaan. Bij DJ Z-Bass en Jip’s ijs lopen de zaken al heel goed.

De vakinhoudelijke uitwerking is gebaseerd op het landelijk vastgestelde examenprogramma voor dit keuzevak.

EO Keuzevak 5 Ondernemen V 1 0
PDF – 738,3 KB 294 downloads