Webshop maken en beheren
Hoe leuk is het om als school een eigen webshop te hebben en hoe trots ben jij die gemaakt hebt?

Van het programmeren, naar reclame, van het maken van producten tot het verdienen van geld. Het komt allemaal aan bod in de lessen van De Schoolwebwinkel.
Je maakt een échte webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door leerlingen in een webshopteam. Alles is echt!


Nederland beste e-commerceland

Bijna een derde van de wereldbevolking shopt al online. Met dank aan de Nederlanders, want dat zijn de gretigste online shoppers van Europa. In Nederland heerst zelfs het beste e-commerceklimaat ter wereld, op één na.

Anderhalf miljard op deze planeet mensen kochten in 2019 online. De wereldwijde koploper was tot nu toe Nederland: Liefst 91% van de Nederlandse 16-plussers koopt weleens iets online, bevestigt ook de Europese Commissie. Dat is 9% meer dan in 2015. België staat pas op de achtste plaats met 80%, even veel dus als in Nederland vijf jaar geleden. In landen als Italië en Bulgarije shopt nog niet de helft online. Toch moet Nederland bij de VN-rangschikking dit jaar één land voor laten gaan: Zwitserland heeft voortaan ’s werelds beste e-commerceklimaat.


Webshop van het jaar 2020- 2021

Voordat je met een eigen webshop begint is het  goed om te kijken een goed voorbeeld. Je kunt klikken op de button en een kijkje nemen bij  de beste webshop van het jaar. Dit jaar is dat de Futurumshop. Zij verkopen alles op het gebied van fietsen.

 


Website van het jaar 2020

Op "website van het jaar" vind je een overzicht van beste  en populairste websites.