Opdracht Ondernemen

Stap 1

De kick-off

De docent start met een kick-off sessie, volledig geïntegreerd in de e-learning. Door middel van enkele uitdagende stellingen over ondernemerschap worden de leerlingen meteen aan het denken gezet. De leerlingen brainstormen over ‘bekende’ ondernemers, maar ook over ondernemers in hun eigen omgeving. Zo maken ze onbewust al een begin met hun eigen netwerkoverzicht.

Stap 2

Aan de slag met de e-learning

In stap 2 van het programma ga je in de lessen aan de slag met de e-learning. Aan de hand van een real-life case oefenen je met de theorie. In de lessen krijg je verschillende opdrachten in een digitaal werkboek en werk je aan een portfolio. Naast de persoonlijke gegevens kun je ook creatieve ideeën in het portfolio kwijt.

Stap 3

Mini-case

In het derde deel van het programma ga je aan de slag met een mini-case. Je hebt aan de hand van de gekozen real-life case al enorm veel geleerd over ondernemen. Nu is het hun beurt om zelf aan de slag te gaan. In groepjes wordt nagedacht over een product/dienst dat ze kunnen gaan verkopen. Als ondernemer heb je vaak geld nodig om van start te kunnen gaan. Om kans te maken op een startkapitaal moeten zij hun idee zo goed mogelijk pitchen voor een groep investeerders (hun klasgenoten). 

Dus wat ga jij in de wereld zetten dat er nog niet is? 

Stap 4

'And the winner is'

Welk groepje heeft de meeste winst gemaakt tijdens de mini-case? Wat ging er erg goed en wat was er moeilijker dan gedacht? Natuurlijk kan er maar één groepje winnen, maar voor iedereen is er het EigenBaas certificaat.