Fotografie

Als je voor het keuzevak Fotografie kiest dan ga jij je bezighouden met het fotograferen van allerlei verschillende scenes. Ook het bewerken van de foto's en het basisonderhoud van de apparatuur horen hier bij.

Ben je iemand die wil leren kijken naar alles om je heen en dat vast wil leggen op camera? Je gemaakte foto's leren bewerken tot het perfecte plaatje? Dan is Fotografie echt iets voor jou.

Taak:
● een fotografie concept ontwikkelen voor de opdrachtgever ontwikkelen
● fotografische beelden realiseren en bewerken
● fotografie apparatuur en materiaal onderhouden en beheren
● het werk presenteren en promoten

De vakinhoudelijke uitwerking is gebaseerd op het landelijk vastgestelde examenprogramma voor dit keuzevak.  In deze uitwerking staat ook lijst met de belangrijkste begrippen.

MVI Keuzevak 7 Fotografie V 1 1
PDF – 841,0 KB 84 downloads

Workshop basis fotografie door fotograaf Juliantien Schipper.

  Fotograaf Juliantien Schipper uit Westerhaar geeft op school tekst en uitleg over de spiegelreflexcamera. Je leert in één middag de camera kennen!

  En dan niet alleen in de theorie maar ook in de praktijk!  

  Na de middelbare school heeft Juliantien de opleiding Fotografie (AV-productie) gevolgd aan het ROC van Twente in Enschede. Dat was een goede basis voor haar  fotografie kennis en het begin van datgene wat haar professionele werk is geworden. 

  Twee van haar foto's zijn bekroond met een Master of Dutch Wedding Photography award. De Masters is een foto wedstrijd voor de beste trouwfotografie van Nederland, België en Luxemburg.

  In 2020 heeft een foto van Juliantien de Bruidsfoto Award gewonnen in de categorie bruidspaar. 

  Tijdens de workshop werd enthousiast geoefend in het plantsoen naast de school.