Bij het keuzevak distributie speel je de Warehouse Game. In dit virtuele magazijn werk jij  als toekomstige logistiek medewerker.

Je gaat zelf aan de slag in een interactief 3D distributiecentrum. Je kunt rondlopen en rondrijden.

Er zijn diverse interne transportmiddelen, een werkend Warehouse Management Systeem (WMS) en een groot aantal realistische producten. Eerst kiest je in het WMS de taak. Vervolgens selecteert je het juiste transportmiddel. Dan ga je op weg om ontvangen goederen te registreren, pallets naar de bulklocatie te brengen, picklocaties aan te vullen, orders te verzamelen of vrachtwagens in te laden. Je leert het uitvoeren van procedures, het omgaan met systemen, efficiënt werken en het reageren op onverwachte situaties. Net als in de praktijk! Wil jij meer weten, klik dan op "Kennismaken met distributie"

Bij het keuzevak distributie werk je in een virtuele magazijn als toekomstige logistiek medewerker.

Bekijk de video over het werken als orderpicker bij Action Distributiecentra in Zwaagdijk & Echt. Alles op rolletjes moet lopen zodat de klanten in de winkels nooit misgrijpen en tevreden zijn.

Bekijk de video over het laden van vracht. 


Bezorging groeit 103 procent in 2020

Door de coronamaatregelen werden in Nederland 103 procent meer pakketten bezorgd in 2020 dan in het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van Sendcloud. PostNL meldde dat het in 2020 een recordaantal van 337 miljoen pakketten bezorgden, een groei van 19 procent ten opzichte van 2019. Sendcloud, het alles-in-een verzendplatform dat webwinkels koppelt aan vervoerders ziet dat deze groei doorzet over de hele linie.

In 2020 werden via het platform 103 procent meer pakketten verzonden dan in 2019. Al vanaf maart was een explosieve stijging van het pakketvolume te zien. Het sluiten van de winkels in december leidde tot een hoogtepunt met een verdriedubbeling (+202 procent) van het pakketvolume. De drukste dag vond al plaats in november: op Cyber Mondey gingen maar liefst 271 procent meer pakketten op de post.

bron:https://www.logistiek.nl


De vakinhoudelijke uitwerking is gebaseerd op het landelijk vastgestelde examenprogramma voor dit keuzevak.

EO Keuzevak 3 Distributie V 1 0
PDF – 775,6 KB 249 downloads